Alpha

Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt, dat is Alpha. Op de Alpha ontmoet je heel verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen, twijfels en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke en eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken. Benieuwd wat een Alpha kan doen in je leven? Bekijk het indrukwekkende verhaal van Marcel. 

Er is ook een speciale YOUTH ALPHA voor jongeren, lees hierover onderaan deze pagina.

 

Data en thema's voor de Alpha in Mozaiek071 
De Alpha cursus bestaat uit 11 avonden en een weekend waar we met elkaar samenkomen om eerst gezellig met elkaar te eten en daarna in kleinere groepen een thema te bespreken. Dit is het schema voor najaar 2023:

20 september - Is er meer?
27 september - Wie is Jezus?
4 oktober - Waarom stierf Jezus aan het kruis?
11 oktober - Hoe kun je geloven?
(18 oktober - GEEN Alpha i.v.m. herstvakantie)
25 oktober - Bidden: waarom en hoe?
1 november - De Bijbel lezen: waarom en hoe?
3, 4 en 5 november Alpha WEEKEND – Hoe leidt God ons? Wie is de Heilige Geest? Wat doet de Heilige Geest? Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest? Hoe nu verder?
8 november - Hoe kan ik het kwade weerstaan?
15 november - Waarom en hoe vertel ik het anderen?
22 november - Geneest God ook nu nog?
29 november - Hoe zit het met de Kerk?
6 december - Slotavond

Locatie
In Mozaiek071 bijgebouw De Werf naast het Kruispunt, Schoolstraat 3, 2251BH Voorschoten (route).

Tijden en maaltijd
De avonden starten om 19.00 uur. Inloop vanaf 18:30 uur.
We starten met een gezamenlijke maaltijd. De eigentijdse, boeiende inleiding op het specifieke thema van de cursusavond wordt in een zaal gepresenteerd en daarna zullen in vaste kleine groepen de gesprekken over het thema plaatsvinden. 

Aanmelden
Stuur een mail naar alpha@mozaiek071.nl.

We zien naar je uit. Je bent welkom zoals je bent!
 

Speciale YOUTH ALPHA voor jongeren waarschijnlijk begin 2024
Voor jongeren tussen de 15 en 22 jaar (ongeveer) is er een speciale Youth Alpha. Het is wekelijks op woensdag van 19:00 tot ongeveer 21:00 uur, uiteraard ook met gezellig én lekker eten. De locatie is Leiderdorp. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar alpha@mozaiek071.nl. Je wordt dan toegevoegd aan een groepsapp en ontvangt het adres.

LET OP: Dit najaar is er geen Youth Alpha en kun je meedoen aan de gewone Alpha. We verwachten dat er begin 2024 weer een Youth Alpha start.